Hírek, események

Egy egykori szociológus halálára

Egy egykori szociológus halálára

Van, akit már életében elfelejtenek: azt, hogy milyen volt egykor. Van, aki maga gondoskodik róla, hogy a múlt homályába vesszen mindaz, amiért érdemes megidézni régi énjét, szociológusi tevékenységét. Hegedüs Zsuzsára emlékezünk.

Meghalt Szalai Júlia

Meghalt Szalai Júlia

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy elhunyt szeretett kollégánk, Szalai Júlia. A magyar szociológia kiemelkedő és különleges képviselője, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének emeritus professzora, az MTA levelező tagja hetvenöt éves volt.

Nicsak, ki beszél?! Narratívák a magyar szociológia történetéről

Nicsak, ki beszél?! Narratívák a magyar szociológia történetéről

Hogyan érett szociológiává a magyarországi társadalomról való gondolkodás? Milyen szellemi hagyományokból táplálkozik, és mennyire nyújtott védelmet a szakma számára az intézményesülés, a professzionalizáció? A 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhelyben és a TK Szociológiai Intézetében végzett kutatások eredményeit vitatjuk meg november 22-én.

Újra kiírtuk a publikációs pályázatunkat

Újra kiírtuk a publikációs pályázatunkat

Meghosszabbított határidővel és kibővített műfaji lehetőségekkel újra kiírtuk publikációs pályázatunkat a 20. Század Hangja Archívum és a KDK anyagainak felhasználásával készített művekre. Kiváncsian várjuk egyetemi, főiskolai hallgatók, kutatók, művészek pályaműveit.

Örömmel veszünk minden segítséget abban, hogy sikerüljön eljuttatni az új kiírás szórólapját az érdeklődőknek.

Publikációs pályázat

Publikációs pályázat

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Kutatási Dokumentációs Központja (KDK) pályázatot hirdet „A KDK és a 20. Század Hangja Archívum társadalomtudományos anyagainak másodfelhasználási lehetőségei” címmel tudományos kutatók, valamint egyetemi és főiskolai hallgatók számára.